eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
William Burns, a Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA igazgatója a szenátus hírszerző bizottsága előtti meghallgatásán az amerikai törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2021. április 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Saul Loeb

CIA-igazgató: a háború bomlasztó hatással van az orosz vezetésre

William Burns értékelése szerint az ukrajnai háború bomlasztó hatással van az orosz vezetésre

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója az angliai Ditchley Alapítvány éves előadásán arról beszélt, hogy az ukrajnai orosz hadművelet miatt érzett csalódottság új lehetőséget biztosít az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek értesülések gyűjtésére egy héttel a Wagner orosz magánhadsereg zsoldosai kudarcba fulladt oroszországi lázadása után.

"Ez az elégedetlenség egyedülálló lehetőséget teremt a CIA számára" - hangoztatta Burns, tekintettel lehetséges ügynökök toborzására. "Nem fogjuk ezt a lehetőséget elmulasztani" - tette hozzá.

A CIA-igazgató úgy vélekedett, hogy a Wagner-csoportot vezető Jevgenyij Prigozsin cselekedetei "élénk emlékeztetők arra, milyen bomlasztó hatással jár saját társadalmára és rezsimjére Vlagyimir Putyin orosz elnök háborúja".

Mint mondta, Prigozsin nyilatkozatai és tettei még egy ideig hatni fognak.

"A háborúval kapcsolatos csalódottság további fejfájást fog okozni az orosz vezetésnek" - tette hozzá. A CIA az utóbbi hetekben kampányt indított a közösségi médiában, amellyel az Oroszországban élő embereket akarja elérni: a Telegramon és más üzenetküldő szolgáltatásokon egy felvételt is közzétettek arról, miként lehet rejtett módon és névtelenül kapcsolatba lépni az amerikai hírszerzéssel. Csak az első héten 2,5 millióan nézték meg ezt a videót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×