eur:
392.81
usd:
368.02
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Koronavírus-tesztre várakoznak emberek Sanghajban 2022. október 16-án. A 25 millió lakosú város vezetése a koronavírusos megbetegedések folyamatosan növekvő száma miatt ismét vesztegzár alá helyezi az érintett városrészeket, más városok kijárási és utazási korlátozásokat vezettek be.
Nyitókép: MTI/EPA/Alex Plavevski

Megint durvul a Covid-helyzet Kínában: heti 65 millió új fertőzöttel számolnak

Több tízmilliós heti esetszám a Covid-19 új hullámának feltűnését jelzi Kínában, Pekingben is terjedőben van a koronavírus-fertőzés – közölték a kínai hatóságok.

Csung Nan-san vezető kínai epidemiológus becslése szerint június végére, az újabb hullám becsült csúcsára mintegy 65 millió új fertőzöttre kell számítani hetente. Az állami médiában idézett szakember jelenleg 40 millióra teszi az újonnan fertőzöttek számát hetente.

Az ország egyes részein már figyelmeztették az iskolákat, hogy tegyenek intézkedéseket a mostani vírusváltozat, az XXB omikron terjedésének megelőzésére.

Szakértők szerint az 1,4 milliárdos népességű Kínában a lakosság 80-90 százaléka a tavaly decemberi és idén januári hullámban ugyan átesett a fertőzésen, de az immunitás szintje mostanra feltételezhetően csökkent.

A kínai hatóságok szerdán elhalasztották a halálozási adatok tavalyi utolsó negyedéves adatainak közzétételét.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×