eur:
367.84
usd:
342.17
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter előadást tart a Kihívások és értékek - Az Európa Projekt-kutatás eredményei 2022-ben című konferencián a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány szervezésében a Várkert Bazárban 2023. január 31-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Hátrányos megkülönböztetésre panaszkodik Navracsics Tibor

Magyarországnak alaposabban kell bizonyítania a megoldási javaslatai jogosságát az európai uniós tárgyalások során, mint más tagállamoknak – mondta a területfejlesztési miniszter a Magyar Nemzetben megjelent interjúban.

Navracsics Tibor az uniós forrásokról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban arról beszélt, Brüsszelben minden tagállamhoz máshogy viszonyulnak. "Az tény viszont, hogy nekünk kevesebb bocsánatos bűnünk van, mint más tagállamoknak, ezt folyamatosan éreztük, éreztem 2010 és 2014 között is" - fogalmazott.

A miniszter szerint érezni lehet ezt a különbségtételt, amikor a tárgyalások során előkerül egy-egy olyan megoldás, amelyet egy másik tagállam minden probléma nélkül alkalmaz, nálunk viszont ezen fennakadnak.

Biztosan vannak olyan tárgyalófelek, akiknél ez rosszindulattá is válik, de

a többségben van egyfajta bizalmatlanság Magyarországgal szemben

- mondta.

"Nekünk többször, alaposabban kell bizonyítanunk a megoldási javaslataink jogosságát, ha megállapodásra törekszünk, és általában több garanciát kérnek a különböző javaslataink bebiztosítására" - fogalmazott Navracsics Tibor.

A bizalmatlanságra vonatkozó kérdésre válaszolva kifejtette: van, akinél egyfajta ideológiai ellenszenvet érez, különösen az Európai Parlamentnél ez nagyon erősen látszik, hiszen ott a pártpolitika egyértelműen jelenik meg.

A bizottságban sokkal inkább a jogi eljárásrend érvényesül, elvileg nagyobb távolságtartással kell lenniük a biztosoknak a pártpolitikától, de talán itt is van egy olyan elképzelés, hogy "a magyarok mindig valamilyen külön utat folytatnak és éppen ezért oda kell figyelni rájuk, nehogy precedenst teremtsenek más tagállamok számára" - mutatott rá Navracsics Tibor.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×