eur:
388.6
usd:
370.8
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
Army boots close up in line on parade day
Nyitókép: vasile voicu/Getty Images

Összehangolják katonai erőiket az USA legnagyobb ellenfelei

Közös tengerészeti hadgyakorlatot tart Kína, Irán és Oroszország március 15. és 19. között az Ománi-öbölben - közölte szerdán az kínai és az orosz védelmi minisztérium.

A Tengerészeti Biztonsági Öv (Marine Security Belt) nevű hadgyakorlat aktív szakaszára március 16-án és 17-én kerül sor, ezen számos közös hadműveletet, így nappali és éjszakai tüzérségi gyakorlatot tartanak.

A három ország előzőleg 2019-ben és 2022-ben tartott hasonló hadgyakorlatot.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×