eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Manson family member Linda Kasabian, star witness in the Sharon Tate and LaBianca murder trial, at a press conference in Los Angeles, after being granted immunity from prosecution in the Manson Family trial, US, 19th August 1970. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)
Nyitókép: Michael Ochs Archives/Getty Images

Meghalt a Charles Manson-gyilkosságok koronatanúja, a szekta egykori tagja

Linda Kasabian a nagy port felverő bűntények alatt kint várt az elkövetőkre az autóban.

Elhunyt 73 éves korában Linda Kasabian, aki 1970-ben a gyilkos Manson-banda elleni vád koronatanúja volt.

A gyászjelentést elsőként közlő Tacoma News Tribune hírportál szerint az egykori bandatag január 21-én hunyt el egy kórházban a Washington állambeli Tacomában.

A Linda Chiochios névre kiállított halotti bizonyítványból, amelyet több országos hírportál is megszerzett, nem derül ki a halál oka. A bírósági tárgyalás után a nyilvánosságtól visszavonuló koronatanú több különböző nevet használt, hogy megvédje magánéletét.

Kasabian a hatvanas évek végén Charles Manson szektájának egyik követője volt.

A húszéves nő 1969. augusztus 9-én az állapotos filmcsillag, Sharon Tate Los Angeles-i otthona előtt várakozott, amíg a Manson-banda tagjai a házban meggyilkolták a színésznőt és három további embert.

A következő éjjel is elkísérte Mansont és a banda többi tagját, Tex Watsont, Patricia Krenwinkelt, Susan Atkinst és Leslie van Houtent a szupermarket-tulajdonos, Leno LaBianca házához, ahol a férfit feleségével együtt lemészárolták.

Kasabiannak, aki nem vett részt a gyilkosságokban, mentességet ajánlott az ügyészség, ha tanúskodik Manson és négy bűntársa ellen az 1970-ben megrendezett Los Angeles-i tárgyaláson. Mind az öt vádlottat halálra ítélték, de az ítéletet később életfogytiglanra változtatták.

  • Manson 2017. november 19-én természetes halállal halt meg a rácsok mögött.
  • Atkins 2009-ben, hatvanegy évesen rákbetegség következében hunyt el a börtönben.
  • Watson, Krenwinkel és Van Houten jelenleg is rács mögött van.

Úgy tudni, hogy Linda Kasabian az 1980-as évek végétől élt Tacomában lányával együtt, egy 2016-os Rolling Stone-cikk szerint nagyon szerényen, egy lakókocsiparkban. New Hampshire-ben élő anyjától a sajtó zaklatása miatt menekült Washington államba.

A Manson-ügy vezető ügyésze, Vincent Bugliosi 2009-ben kijelentette, hogy Kasabian tanúvallomása nélkül aligha tudták volna elítéltetni Charles Mansont és a gyilkos szekta többi, emberölésben vétkes tagját.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×