eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A drónfelvételen a behavazott amfiteátrumnak becézett közösségi tér a Kolozs megyei Ajtonban 2023. február 5-én.
Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

Kidőlt fák és havazás nehezíti a közlekedést Erdélyben

A viharos szél és az elmúlt napok havazásainak hatására kidőlt fák akadályozzák a közúti és a vasúti közlekedést

Az elmúlt napok viharos időjárása, hóviharjai hétfőn reggel több erdélyi megyében is fennakadásokat okoztak a közlekedésben. Maros megyében egy gépkocsivezetőt kórházba kellett szállítani, miután rázuhant egy útszéli fa a járműre, mellyel a Segesvár és Medgyes közötti országúton közlekedett - írta az Agerpres román hírügynökség. A férfi megsérült, kórházban ápolják.

Egy nappal korábban a Prahova megyei Azugán történt hasonló baleset, a gépkocsivezető kisebb sérüléseket szenvedett.

Hétfőn reggel Hargita megyében, Borszék és Maroshévíz között akadozott a forgalom az úttestre zuhant méretes fák miatt

- közölte közösségi oldalán a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság Brassó területi igazgatósága. A hatóság szerint Hargita és Maros megyében - a téli útviszonyoknak megfelelően bár, de - zajlik a közlekedés, az útügyi hatóság alkalmazottai dolgoznak az úttest járhatóvá tételén.

A drónfelvételen behavazott táj a Kolozs megyei Ajton hatátában.
(Fotó: MTI/Kiss Gábor)
A drónfelvételen behavazott táj a Kolozs megyei Ajton hatátában. (Fotó: MTI/Kiss Gábor).

Hunyad megyében szünetelt a vasúti forgalom hétfőn reggel a Zsil völgyében, Petrozsény és Krivádiatelep (Crivadia) között, ahol fák dőltek a felsővezetékre. Az útszakaszon az első információk szerint három vonatjárat vesztegel Petrozsényben, Banicán (Băniţa) és Nagybáron (Baru Mare) településeken. Az Agerpres szerint a helyszíneken

a Román Vasúttársaság munkatársai és a katonai tűzoltók dolgoznak a sínekre dőlt fák eltakarításán.

A dél-erdélyi megyében hétfő délutánig jelentős mennyiségű havazásra figyelmeztető, első fokozatú riasztás van érvényben.

Téli útviszonyoknak megfelelően zajlik a közlekedés Máramaros megyében is, ahol a hegyekben a 85 centimétert is eléri a hóréteg vastagsága. A Gutin- és a Borsai (Priszlop) hágón hó borítja az úttestet, az útügyi hatóságok 33 hókotróval takarítják az utakat, több mint 600 tonna csúszásgátló anyagot szórtak szét.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×