eur:
389.28
usd:
361.23
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Hamburg, 2017. november 30.Látogatók a karácsonyi vásár fényfüzérekkel díszített bejárata előtt Hamburgban 2017. november 30-án. (MTI/EPA/Srdjan Suki)
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Két év múlva betiltják ebben a városban a benzines taxikat

2025-től Hamburgban nem közlekedhetnek többé belsőégésű motorral hajtott taxik.

A döntés nem a semmiből született. Hamburgban 2021-ben elindult a „Future Taxi” projekt, melynek keretében 350 zéró emissziós taxi, többségében elektromos autók, illetve 25 hidrogéncellás jármű állt szolgálatba a városban - írja a Player.

Ez ugyan még mindig csak a teljes helyi taxiflotta 12 százaléka, de a tapasztalatok kedvezőek voltak. járműállományt illetően.

Mivel Hamburg városállam, ezért saját hatáskörben tudtak erről dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×