eur:
394.04
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Pixabay

Részeg lettek autóival segíthetik az ukrán hadsereg védekezését

Az elkobzott autókat Lettország átadná Ukrajnának.

Lettországban egy új törvényjavaslaton gondolkodnak, hogy a részeg sofőrök elkobzott autót az ukránok hadseregnek adják, ezzel segítve őket az oroszok elleni háborúban – derül ki az alapjarat.hu cikkéből.

Ezt az LSM News nevű lapnak is megerősítette az ország miniszterelnöke, Krišjānis Kariņš, és elmondta, hogy fontolgatják a tervezet bevezetését. A rendszer részben már működik: bevezették nemrég, hogy

egy bizonyos alkoholos befolyásoltság felett álló vezetők autóját elkobozzák, majd árverésen megszabadulnak tőle, néha egészen nevetséges árakon.

Ez a rendszer változna annyiban, hogy az árverés helyett az autók azonnal Ukrajnába mennének.

Az autóelkobzás bevezetése után az első hónapban 215 ember autóját vették el a 1,9 millió lakosú Lettországban. Azóta ez a szám csökkent, de nem jelentősen.

Ezeket az autókat az ukránok szívesen fogadják, mert meglepően kreatív módon tudják őket hasznosítani. Nem csak szállítmányozásra és kisebb egységek mozgatására használják, de sokszor át is alakítják őket.

Vannak darabok, amelyek tetejére állványos gépfegyvereket rögzítenek, csomagtartójukban rengeteg lőszert el tudnak rejteni. De például pickupok platójára egészen komoly rakétarendszereket is fel tudnak tenni.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem látni a kiutat az ukrajnai háborúból és ez megbénítja az európai politikát

A kormányfő szerint azt kell először eldönteni, hogy az idő kinek dolgozik, mert ez a legfontosabb kérdés. Orbán Viktor erről Antalyában beszélt ahol Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására vesz részt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×