eur:
393.2
usd:
367.42
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Sűrű, fekete füst száll a magasba egy orosz légicsapást követően a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. március 26-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: Sűrű, fekete füst száll a magasba egy orosz légicsapást követően a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. március 26-án. MTI/EPA-PAP/Wojtek Jargilo

Orosz bombák csapódtak be Lvivben

A "kritikus infrastruktúra" van veszélyben a nyugat-ukrajnai város közelében.

A nyugat-ukrajnai Lviv megyében Lemberg (Lviv) városa közelében bombáz az orosz hadsereg – írja a The Guardian alapján a hvg.hu.

Halálos áldozatról nem tudni, de azt igen, hogy "kritikus infrastruktúrára" mértek csapást, a keletkezett tüzet sikerült eloltani.

A regionális vezető Maksym Kozytskyi későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Az MTI azt írja a helyi hatóságok közlése alapján, az orosz haderő 36 rakétát lőtt ki az országra, amelyekből az ukrán légvédelem 16-ot megsemmisített.

Az ország déli részén az ukránok nyolc rakétát lőttek le, amelyeket egy fekete-tengeri orosz hadihajóról indítottak.

Ukrajna északi, nyugati és középső részén több rakéta becsapódott. Lvivben kigyulladt egy ipari létesítmény, miután találat érte. Lviv megye kormányzója, Makszim Kozickij elmondta, hogy sikerült megfékezni a lángokat.

A Dnyipropetrovszk megyei Pavlohradban lakóépületeket ért támadás, amelynek legalább egy civil áldozata és hét sebesültje van - tájékoztatott Szerhij Liszak kormányzó.

Az éjszaka folyamán Ukrajna egész területére légiriadót rendeltek el, reggel az intézkedést Dnyipropetrovszkij, Harkiv, illetve Donyeck megye ukrán ellenőrzés alatt álló területeire korlátozták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×