eur:
389.53
usd:
362.58
bux:
68013.45
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
FSZB, orosz titkosszolgálat címere
Nyitókép: Rus.Team

Orosz közlés: vasút elleni ukrán terrortámadást akadályozott meg az FSZB

Négy embert megöltek Sztavropoli területen zajló akcióban.

Négy személyt megölve, a helyi vasút elleni terrortámadást akadályozott meg a Sztavropoli területen a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) – közölte az orosz Nemzeti Terrorellenes Bizottság információs központja.

A tájékoztatás szerint

a "banditák, akik egy ukrán nacionalista félkatonai csoport terrorista tevékenységének" részesei voltak, a dél-oroszországi régió egyik vasútállomása ellen készültek támadást végrehajtani.

A Petrovszkij községben lezajlott összecsapás helyszínén a rendvédelmi szervek egy gépkarabélyt, egy pisztolyt és két improvizált robbanószerkezetet találtak, utóbbiak egyikét a terroristák felrobbantották.

A terrorellenes központ az általa említett ukrán szervezetet nem nevezte meg. A közlemény értelmében a terroristákat, akiket egy házban körülzártak, felszólították, hogy tegyék le a fegyvert és adják meg magukat, ám ők válaszul tüzet nyitottak.

A RIA Novosztyi hírügynökség orosz biztonsági szolgálatokra hivatkozva közölte, hogy az ukrajnai Zaporizzsja megye Berdjanszk kikötővárosában

őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte Alekszandr Kolesznyikovot, a városi közlekedésrendészet helyettes parancsnokát, és merényletet követett el Artyom Bargyin városparancsnok ellen.

Elfogták a gyanúsított bűntársait is.

Bargyin gépkocsiját 2022 júniusában robbantották fel, Kolesznyikovval egy házilag előállított robbanószerkezet végzett augusztusban. Szeptember 16-án merénylők lelőtték Berdjanszk alpolgármesterét, Oleg Bojkót és feleségét, Ljudmilát, aki az Oroszországhoz csatlakozásról kiírt népszavazás választási bizottságának elnöke volt.

"A diverzáns- és felderítőcsoport összes tagját őrizetbe vették, ők most vallomást tesznek" – nyilatkozott a hírügynökség informátora.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×