eur:
395.62
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Raphael Warnock demokrata párti jelölt és jelenlegi szenátor a Georgia állambeli Norcrossban kampányol 2022. december 6-án. Warnock Herschel Walker republikánus párti jelölt ellen indult a félidős kongresszusi választásokon, de egyikük sem szerezte meg a szavazatok abszolút többségét, ezért ezen a napon megismétlik a voksolást.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Félidős választás: eldőlt az utolsó szenátorhely sorsa

A hivatalban lévő szenátor, a demokrata Raphael Warnock szűk győzelmét hozta Georgia államban a kedden megismételt felsőházi választás az előzetes eredmények szerint.

Raphael Warnock a szavazatok 97 százalékának összesítése után mintegy 40 ezer szavazattal állt republikánus kihívója Herschel Walker előtt, ami behozhatatlan előnyt jelent.

Négy héttel ezelőtt hasonlóan szoros küzdelemben szintén a demokrata jelölt győzött, akkor 37 ezer voks volt a két politikus közötti szavazatkülönbség.

A választást azért kellett megismételni, mert november 8-án egyikük sem szerezte meg a szavazatok több mint 50 százalékát.

A demokrata győzelem azt jelenti, hogy a Kongresszus felsőházában, a szenátusban

a következő két évben 51–49 különbségű demokrata többség lesz.

Az alsóházban a Képviselőházban már korábban eldőlt, hogy a republikánusok lesznek többségben: 223 képviselővel rendelkeznek majd, míg a demokraták 212-vel.

Az új, 118. Kongresszus január 3-án alakul meg Washingtonban.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×