eur:
392.01
usd:
359.51
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) munkaebéden tárgyal Robert Golob szlovén kormányfővel a szlovéniai Mariborban 2022. december 2-án. Orbán Viktor mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor focis kiegészítővel utazott Szlovéniába - fotó

A kormányfő Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével.

A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, az európai energiabiztonságot ért kihívásokról volt szó. Ennek fényében óriási sikernek értékelték a két ország villamosenergia hálózatának összekapcsolását, amelynek munkálatai véget értek, és ez alkalomból a két miniszterelnök jelenlétében délután ünnepséget tartanak a szlovéniai Cirkovcén.

Az Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött fotó tanúsága szerint a miniszterelnök ezúttal is egy focis kiegészítővel indult útnak, de most nem a vitát kiváltó sálját viselte, hanem a katari labdarúgó-világbajnokság hivatalos hátizsákja volt nála.

Orbán Viktor és Robert Golob megállapította azt is, hogy Magyarország és Szlovénia kétoldalú kapcsolatait semmiféle problémás ügy nem terheli - ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: a két vezető kiállt a határmenti térségek további gazdasági fejlesztése mellett.

Címlapról ajánljuk

Extrém hőség - életbevágó tanácsai vannak Győrfi Pálnak, egy tévhitet is eloszlat

Ebben az extrém melegben a mentők jóval több hívást kapnak a szokásosnál - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál ismertette, mik a hőség miatti rosszullét jelei, mit tehetünk magunk vagy mások megsegítésére, mikor hívjunk mindenképpen mentőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×