eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Egy 677 kódjelű, Lada osztályú orosz tengeralattjáró a szentpétervári nemzetközi haditengerészeti kiállításon 2021. június 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Eltűnt a legveszélyesebb orosz atom-tengeralattjáró

Riasztást adott ki a NATO a tagországok számára, mert valószínűleg kifutott a bázisáról a Belgorod nevű orosz tengeralattjáró. Fedélzetén olyan atomfegyverek vannak, amelyekkel Amerikát is fenyegethetik.

Állítólag nem látszik az amerikai radarokon a K-329 Belgorod orosz nukleáris tengeralattjáró, amely „eltűnt a bázisáról” - írja a la Repubblica olasz lap.

Az írást a Privátbankár.hu foglalta össze. Eszerint a Belgorod a világ leghosszabb, 183 méter hosszú tengeralattjárója, amelyet a legújabb fejlesztésű, nukleáris meghajtású, nagy hatótávolságú atomtorpedók hordozására terveztek. A búvárhajó júliusban állt szolgálatba az orosz haditengerészetnél.

A Belgorod által hordozott hat darab Poseideon típusú torpedó atomtöltete képes olyan hatalmas szökőárt létrehozni, amely elsöpörheti a part menti településeket, létesítményeket.

Címlapról ajánljuk

Extrém hőség - életbevágó tanácsai vannak Győrfi Pálnak, egy tévhitet is eloszlat

Ebben az extrém melegben a mentők jóval több hívást kapnak a szokásosnál - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál ismertette, mik a hőség miatti rosszullét jelei, mit tehetünk magunk vagy mások megsegítésére, mikor hívjunk mindenképpen mentőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×