eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Hosszú napokon át egy fagyasztóládában hánykolódott az óceánon

A nyílt vízen töltött másfél hetes kálvária lezárásaként ráadásul majdnem meg is fulladt a mentőakció közben a brazil halász.

11 nappal azután mentettek ki egy brazil férfit az Atlanti-óceánból, hogy elsüllyedt a hajó, amivel halászni indult – számolt be a CNN honlapja egy brazíliai riport alapján, amit a csatorna helyi partnere, a Record TV jelentetett meg.

A halászként dolgozó Romualdo Macedo Rodrigues még augusztus elején indult el egy háromnaposra tervezett útra egy brazil kikötőből, de a hajóján található repedéseken keresztül az Atlanti-óceánon úszó jármű megtelt vízzel, és elsüllyedt. A leleményes halász – akit 11 nappal később, Suriname partjainál halásztak ki a vízből – a túlélés reményében beleugrott az egyik nála lévő fagyasztóládába, ami a tetejével felfelé esett bele a vízbe, így nem is süllyedt el – idézi a 24.hu a riportot.

A Câmera Record című műsor szerint a halászt a mentés után egy suriname-i kórházban kezelték, ahol egy pár napig még őrizetben is tartották a rendőrök, mivel nem voltak nála iratok, de azóta már hazatérhetett.

„Azt hittem, nem fogom elmesélni ezt a történetet, de most újra itt vagyok. (…) Kétségbe voltam esve. Azt hittem, közeleg a végem, de hál Isten, kaptam még egy esélyt” – nyilatkozta Rodrigues a brazil tévécsatornának, arra is kitérve, hogy egy időre

cápák is körülvették a menedékül szolgáló ládáját,

de szerencsére a ragadozók végül békén hagyták. Később egy újabb kihívás is jelentkezett: elkezdett befolyni a víz a fagyasztóládába, amit a férfinek kézzel kellett kimernie onnan, hogy ne süllyedjen el.

De a mentőakció sem volt zökkenőmentes Rodrigues visszaemlékezése alapján, mivel a segítségére siető halászok először csak a fagyasztóládát vették észre, az viszont nem tűnt fel nekik, hogy egy ember is van benne – így a manőverezésük közben a láda fölé kerültek, és a halász majdnem megfulladt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×