eur:
389.05
usd:
364.09
bux:
68039.1
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Novák Katalin

Novák Katalint már várja Ferenc pápa

Szerdán látogat a Vatikánba a magyar államfő.

Akár spanyolul - talán franciául és németül - is társaloghat Ferenc pápával szerdai vatikáni látogatása során Novák Katalin köztársasági elnök, akit magánkihallgatáson fogad a katolikus egyház feje.

A látogatásról a Blikk megjegyzi, Novák Katalin várhatóan klasszikus fekete fátyolban járul majd Ferenc pápa színe elé.

A vatikáni protokoll szerint fél órás lehet a fogadás. Novák Katalint az apostoli paloták San Damaso-udvarán a Pápai Ház prefektusa fogadja, majd kíséri el a svájci gárdisták sorfala előtt, egészen a második emeletig, ahol a vatikáni nemesemberek vezetik őt a pápai könyvtárszobához. Itt már a Szentatya fogadja. Ilyenkor Őszentségének vagy Szentatyának kell nevezni.

Azt egyelőre nem tudni, a pápa kerekesszékben lesz-e, júniusban abban jelent meg a nyilvánosság előtt.

Ferenc pápa közjogi méltóságot legutóbb áprilisban fogadott, Orbán Viktor a Fidesz választási győzelme után Rómába utazott először.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×