eur:
389.52
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sydney, 2018. szeptember 21.Az Apple amerikai számítástechnikai cég új iPhone XS és XS Max okostelefonjai egy sydney-i Apple-üzletben 2018. szeptember 21-én, a készülékek árusításának első napján. (MTI/EPA/Paul Braven)
Nyitókép: MTI/EPA/Paul Braven

Vissza a Szovjetunióba? Jöhetnek a valutás boltok a külföldi áruknak

Oroszországban hamarosan a régi, szovjet érát idéző valutás boltok nyílnak. Csak ezekben lehet majd nyugati árukat vásárolni, kizárólag nyugati valutáért, de csak egy szűk körnek.

Szinte mint a régi dollárboltok idejében: újra lehet majd Oroszországban nyugati termékeket vásárolni, de kizárólag külföldi pénzért. Ezzel kezdi a The Guardian cikkének ismertetését vg.hu. A brit újság úgy tudja, hogy a vámmentes boltok már az ősszel megnyithatnak Moszkvában.

Oroszországban ugyanis az elmúlt hónapokban szinte semmilyen nyugati terméket nem lehetett már vásárolni az Ukrajna ellen indított invázió miatt kiszabott szankciók és a külföldi cégek kivonulása miatt.

Legutóbb a svéd H&M divatáruház-lánc jelentette be, hogy meghatározatlan időre bezárja oroszországi üzleteit. A cég utoljára még kiárusította raktárkészletét, az oroszok pedig szinte megostromolták a boltokat.

Rengeteg nyugati holmi hiányzik az orosz üzletekből, köztük is talán a legkeresettebb az iPhone. Úgy tudni, hogy a hamarosan megnyíló dollárboltokban kapni majd okostelefonokat is. Emellett lesznek nyugati italok, parfümök, kozmetikai szerek, édességek, órák és dohánytermékek.

Persze mindent csak nyugati valutáért lehet majd megvásárolni, és nem is mindenkinek.

A vg.hu ugyanis azt írja: a vásárlóknak nyilatkozniuk kell, hogy külföldi diplomaták, vagy külföldi székhelyű szervezetnél dolgoznak, esetleg a fent említettek közvetlen családtagjai. Pont mint annak idején a Szovjetunióban.

A valutás üzletek ötlete már nem új Oroszországban. Először 2015-ben vetődött fel, amikor a Krím-félsziget megszállása miatt a nyugati államok büntető intézkedéseket vezettek be Oroszország ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×