eur:
393.43
usd:
368.31
bux:
66118.65
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Nem állnak le az életmentéssel a Bangladesbe került magyar orvosok

Csaknem száz sikeres műtétet végeztek tíz nap alatt.

Csaknem száz sikeres műtétet végeztek Bangladesben tíz nap alatt a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvosai, emellett 150 embert vizsgáltak meg az esetleges későbbi beavatkozások céljából - közölte az alapítvány kedden az MTI-vel.

Az alapítvány közleménye szerint a 12 fős magyar önkéntes csapat főleg fejlődési rendellenességgel született gyermekeken és égési sérülteken tudott azonnali és helybeni ellátással segíteni az északnyugat-bangladesi Sirajganjban.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 2010 óta szervez rendszeres plasztikai és helyreállító sebészeti missziókat Bangladesbe. A mostani alkalommal az ország egyik legszegényebb részében élők számára biztosította életminőségük jelentős javulását egyszerűbb és egészen összetett műtéteik elvégzésével - olvasható.

Mint írták, a május 22-én lezárult misszió során minden eddiginél újabb technikákat sikerült alkalmazni a fejlődési rendellenességek és az égési sérülések műtéti kezelésében. A sikeresen megoperált páciensek jelentős része 18 év alatti volt: a legfiatalabb közülük egy 11 hónapos csecsemő, akit kézfejlődési rendellenesség miatt kellett megműteni, a legidősebb pedig egy 65 éves férfi, aki sérvműtétre szorult.

A közlemény szerint az alapítvány önkéntes pszichológusa két napot töltött az alapítvány önkéntes orvosai által 2019 augusztusában szétválasztott, fejüknél összenőve született - idén hatéves - bangladesi sziámi ikrek családjában, felmérendő a gyermekek állapotát és szükségleteit, melyek figyelembevételével sikeresen megszerveztük a gyermekek további rehabilitációját.

Az alapítvány 12 fős csapata is meglátogatta Rabeyát és Rukayát, akik szülővárosukban, Pabnában élnek a családjukkal - írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×