eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Szergej Sojgu védelmi miniszter a győzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én. Oroszországban május 9-én ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott győzelem 77. évfordulóját.
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Szergej Sojgu elmondta, miért lassú az offenzíva előrehaladása

Az orosz védelmi miniszter szerint direkt csökkentik, hogy evakuálhassák a civileket.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter orosz sajtójelentések szerint kijelentette, hogy Moszkva szándékosan lassítja ukrajnai offenzíváját annak érdekében, hogy evakuálhassák a civileket a harcok sújtotta területekről.

"Fegyverszünetet hirdettünk, és humanitárius folyosókat létesítettünk annak érdekében, hogy az emberek kijuthassanak a körülzárt településekről – mutatott rá Sojgu a RIA Novosztyi hírügynökség szerint. – Ez, persze, lassítja az offenzíva tempóját, de ez szándékos, mert el akarjuk kerülni az áldozatokat a polgári lakosság körében."

A volt szovjet tagállamok részvételével alakult nemzetközi katonai szövetség, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének védelmi miniszteri találkozóján Sojgu leszögezte: Moszkva a Kijevnek nyújtott jelentős nyugati támogatás és az Oroszországot sújtó szankciók ellenére addig folytatja "különleges katonai műveletét" Ukrajnában, "amíg el nem éri minden célját".

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára a nap folyamán arra hívta fel a figyelmet:

Oroszország nem rendelt határidőket az ukrajnai művelethez,

amelyet éppen három hónappal ezelőtt indított.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×