eur:
394.96
usd:
371.6
bux:
66421.22
2024. április 16. kedd Csongor
A worker loads packages of salt from a conveyor belt into a freight wagon for shipping at the Artemsol SE salt factory in Soledar, Ukraine, on Wednesday, Feb. 18, 2015. Ukraines worst recession since 2009 intensified last quarter, highlighting the nations challenge after sealing an expanded $17.5 billion bailout and agreeing on a truce in the war thats devastated its industrial base. Photographer: Vincent Mundy/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Vincent Mundy/Bloomberg via Getty Images

Hiánycikké válhat egy alapélelmiszer a háború miatt

Ukrajna egyik legnagyobb sóbányája több mint egy hónapja leállította a termelését, aminek következtében sóhiány alakulhat ki az országban – írta meg az UNIAN nevű ukrán hírportál.

„A sóbánya határozatlan időre felfüggesztette a termelést. Az ágyúzás folyamatos, az adminisztrációs épület részben megsemmisült. Közvetlen találatok érték a tárnákat, anyagraktárakat. A gyártási folyamat ellehetetlenült. Nem fogjuk veszélybe sodorni a dolgozóink életét. Az üzem területéről evakuálták a személyzet nagy részét. Mindössze néhány irodai dolgozó és mérnök maradt a bányában” – idézi a Kárpáti Igaz Szó az Artemszol vállalat igazgatójának szavait.

Viktor Jurin azt is közölte, hogy áprilisban leállították a vállalkozást, mert lehetetlenné vált a késztermékek vasúti kivitele. Ugyanakkor a teljes raktárkészletet kiszállították a kiskereskedelmi üzletekbe. Mint olvasható, amíg

A lap végül megjegyzi, hogy ukrajnai sógyártó leállása fél Európa ellátására hatással lehet. A magyarországi, lengyelországi, grúziai, moldovai, azerbajdzsáni és romániai fogyasztók is érezni fogják a gyártás leállását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×