eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
MOSCOW, RUSSIA - 2021/08/25: Russian Army T-80 UE-1 tank and BMPT Terminator armored fighting vehicles (AFV) are seen during the annual Army Games defense technology international exhibition.The International Army Games is an annual Russian military sports event organized by the Ministry of Defense of Russia. The event, which was first staged in August 2015, involves close to 30 countries taking part in dozens of competitions over two weeks to prove which is the most skilled. Dynamic demonstration is a part of the Army Games public display. (Photo by Leonid Faerberg/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Leonid Faerberg/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Bevethették a Terminatort az oroszok

Ukrajna kizárta a tűzszünet lehetőségét.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a háborút csak diplomáciai úton keresztül lehet megoldani. Televíziós beszédében úgy fogalmazott, hogy a harctéren véres harcok árán győztesek lehetnek, de a háborút csak a tárgyalóasztal mellett lehet lezárni. Kiemelte: az ukrán területek orosz megszállása csak ideiglenes lesz – írta a BBC.

Tanácsadója, Mihajlo Podoljak kizárta, hogy Kijev beleegyezzen a tűzszünetbe, mivel szerinte Oroszország még keményebben vágna vissza a harcok újrakezdésekor. Arról is beszélt, hogy Ukrajna nem fogadna el semmilyen megállapodást, amely azzal járna, hogy lemond területeiről.

Moszkva a Donbasz teljes elfoglalására készül. A brit védelmi minisztérium napi jelentésében úgy fogalmazott, az oroszok a szeverodonyecki régióban bevethették a BMP-T Terminator harckocsitámogató harci járműveket. Ezeket kifejezetten városi hadviselésre fejlesztették ki, az afgán és a csecsen háború tapasztalatai alapján. A jelentés szerint legfeljebb tíz ilyen harcjárművet használhattak az oroszok, így nem lehet nagy hatásuk a háború alakulására. Az ukrán hadsereg négy előrenyomulási kísérletet is megakadályozott.

Zaporizzsja régióban egy falu ellen hajtottak végre légicsapást, voltak civil sebesültek, de nem tudni, hogy mennyien.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×