eur:
389.35
usd:
362.43
bux:
68685.16
2024. május 8. szerda Mihály
Stack of ukrainian 1000 hryvnia banknotes in womens black leather bag. Money of Ukraine, concept
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Háborús kötvényt bocsát ki Ukrajna

A fegyveres erők finanszírozására.

A kormányzati tisztviselők azt ígérik, hogy az ország teljesíteni tudja kötelezettségeit az orosz invázió ellenére - írta az ukrán háborús kötvény kibocsátásáról beszámoló Financial Times alapján a Portfolio. Az új kötvénykibocsátást keddre hirdette meg a pénzügyminiszter.

„Az Orosz Föderáció támadása idején az ukrán pénzügyminiszter megteremti a lehetőséget a vállalatoknak, lakosságnak és a külföldi befektetőknek, hogy támogassák az ukrán költségvetést a háború idején”. A kötvények futamideje egy év.

Egy befektetői megbeszélésen hétfőn az ukrán kormány államadósság-menedzselésért felelős kormánybiztosa, Jurij Butsa arról beszélt, hogy Oroszország eredeti terve valóban elbukott, és aláhúzta, hogy az ukrán kormány működik, és a pénzügyminisztérium is teljes mértékben ellátja a feladatait. Az ukrán jegybank vészhelyzeti intézkedésként tőkekontrollt vezetett be, ami megnehezíti a külföldi befektetőknek az aukción való részvételt – mondta a lapnak egy portóliómenedzser.

A befektetők sorozatos kérdéseire Butsa kijelentette, hogy az ország nem fogja megváltoztatni az adósság törlesztését a háború idején, felelevenítve, hogy Ukrajna 18 milliárd dolláros adósság-átütemezése 2015-ben elzárta az országot a piacoktól hosszú időre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×