eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Details with the red and blue lights siren on top of a police car
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Törölni kell a bűnügyekhez nem köthető személyes adatokat

Egy vizsgálat során derült ki, hogy túl hosszan őriz meg adatokat az Europol.

Az Europolnak törölnie kell azokat az adatokat, amelyek nem felelnek meg az érzékeny információk tárolásának időtartamára vonatkozó biztosítékoknak: ennek értelmében az adatokat csak hat hónapig lehet tárolni, ha nem bizonyítható bűncselekmény, írja a Euronews.

Az európai adatvédelmi biztos közölte, hogy az Europol január 3-án értesült az utasításról, mely egy 2019-es vizsgálatot követően született.

Két évvel ezelőtt már megrovásban részesítették az Europolt

az emberek alapvető jogait veszélyeztető gyakorlat miatt, mely az ilyen adatok nagy mennyiségben történő, folyamatos tárolásából fakadt.

Az Europol azóta bevezetett bizonyos intézkedéseket, de továbbra sem tett eleget a megfelelő adatmegőrzési időszak meghatározására irányuló kérésnek.

"Ez azt jelenti, hogy az Europol a szükségesnél hosszabb ideig őrizte az adatokat" - mondta az európai adatvédelmi biztos. A rendőrségi ügynökségnek most 12 hónapja van arra, hogy eltávolítsa a január harmadikáig meg nem semmisített, bűnügyekhez nem köthető adatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×