eur:
391.49
usd:
359.11
bux:
72370.9
2024. július 16. kedd Valter
Details with the red and blue lights siren on top of a police car
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Törölni kell a bűnügyekhez nem köthető személyes adatokat

Egy vizsgálat során derült ki, hogy túl hosszan őriz meg adatokat az Europol.

Az Europolnak törölnie kell azokat az adatokat, amelyek nem felelnek meg az érzékeny információk tárolásának időtartamára vonatkozó biztosítékoknak: ennek értelmében az adatokat csak hat hónapig lehet tárolni, ha nem bizonyítható bűncselekmény, írja a Euronews.

Az európai adatvédelmi biztos közölte, hogy az Europol január 3-án értesült az utasításról, mely egy 2019-es vizsgálatot követően született.

Két évvel ezelőtt már megrovásban részesítették az Europolt

az emberek alapvető jogait veszélyeztető gyakorlat miatt, mely az ilyen adatok nagy mennyiségben történő, folyamatos tárolásából fakadt.

Az Europol azóta bevezetett bizonyos intézkedéseket, de továbbra sem tett eleget a megfelelő adatmegőrzési időszak meghatározására irányuló kérésnek.

"Ez azt jelenti, hogy az Europol a szükségesnél hosszabb ideig őrizte az adatokat" - mondta az európai adatvédelmi biztos. A rendőrségi ügynökségnek most 12 hónapja van arra, hogy eltávolítsa a január harmadikáig meg nem semmisített, bűnügyekhez nem köthető adatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Budapest turizmusa 2030-ig: így kerülhet a nemzetközi élvonalba a főváros!

Budapest turizmusa 2030-ig: így kerülhet a nemzetközi élvonalba a főváros!

A budapesti turizmus jelentősen, akár kétszámjegyű mértékben növekedhet a következő években, ha behozzuk azokat a lemaradásokat, amelyek miatt a környező országok fővárosai vonzóbbak a külföldi utazók körében. Nagy kapacitású szállodákra van szükség és be kell vonzani a prémium utazóknak. Minél több közepes méretű rendezvényre, konferenciára van szükség ahhoz, hogy vonzó legyen a város, és törekedni kell az utazók egyenletes eloszlására időben és térben egyaránt – többek között ezekről beszélgettünk a McKinsey két partnerével, Margaux Constantinnal és Havas Andrással a kedden megjelent, a Mckinsey budapesti turisztikai piacról szóló tanulmánya kapcsán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×