eur:
394.1
usd:
369.5
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Fegyveres ámokfutót kellett likvidálni Denverben

Négy embert megölt a vaktában lövöldöző illető, a rendőrökkel is tűzharcba keveredett.

Négy embert megölt és hármat megsebesített egy magányos lövöldöző Denverben, Colorado amerikai szövetségi állam fővárosában és környékén helyi idő szerint hétfőn, a támadóval a rendőrök végeztek - közölték az illetékes hatóságok.

Az elkövető indítékát egyelőre nem tudni.

Paul Pazen rendőrfőnök egy sajtótájékoztatón elmondta: a férfi délután öt órakor kezdett lövöldözni Denver egyik külvárosában, ahol két nőt megölt és egy férfit megsebesített. Ezután autóval menekült, miközben járművéből több lövést adott le az őt üldöző rendőrökre. Egy másik helyszínen, a város keleti részén található Cheesman Parkban egy férfival végzett, majd Denver nyugati részén is lövöldözött. Ott szerencsére senkit sem talált el.

Innen a közeli Lakewoodba utazott tovább, ahol egy üzletben megölte negyedik áldozatát - mondta el John Romero, a lakewoodi rendőrség szóvivője.

A támadó a lakewoodi rendőrséggel is tűzharcba keveredett. Végül egy szállodában keresett menedéket, ahol megsebesített egy alkalmazottat és egy rendőrt, mielőtt lelőtték - tette hozzá Romero.

A sebesültek állapotáról nem közöltek részleteket. Az ügyben vizsgálat indult.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×