eur:
390.19
usd:
364.21
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
2021. február 1-jén közreadott kép a Google  amerikai informatikai óriáscég székházáról az egyesült államokbeli Mountain View-ban 2013. január 3-án. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök 2021. február 1-jén bejelentette, hogy Ausztráliában a Microsoft Bing keresőjét fogják használni, amennyiben a Google és a Facebook betartja fenyegetését és korlátozza a szolgáltatásait az ausztrál felhasználók számára. Az ausztrál kormány  médiapiacot szabályozó kódexének tervezete szerint a két amerikai vállalatnak a törvény hatályba lépését követően fizetnie kell a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért.
Nyitókép: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

Moszkva újra megbüntette a Google-t

A keresőóriás nem törölte az orosz hatóságok által törvénytelennek minősített tartalmakat.

Rekordösszegű, 7,2 milliárd rubeles (csaknem 32 milliárd forintos) pénzbírságra ítélte egy orosz bíróság pénteken a Google amerikai informatikai nagyvállalatot, amiért nem törölte az orosz hatóságok által törvénytelennek minősített tartalmakat.

Novemberben a Google már kétmillió rubel (nyolcmillió forint) bírságot kapott ugyanezen vád miatt.

Oroszországban az utóbbi hónapokban ismételten elmarasztaltak külföldi technológiai cégeket, közöttük a Facebookot, a Twittert és a TikTokot. Az orosz hatóságok egyebek között azzal vádolják az internetes szolgáltatókat, hogy nem távolítják el következetesen a hatóságilag nem engedélyezett tüntetésekkel kapcsolatos felhívásokat, valamint a gyermekpornográfiát tartalmazó bejegyzéseket.

Jogvédők viszont azt vetik a hatóságok szemére, hogy így akarják elnyomni a szabad internetet Oroszországban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×