eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő rendőrök járőröznek Ungvár központjában 2020. március 18-án.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Vörös kategóriába kerülhet Kárpátalja

A kórháza kerülő betegek 97 százaléka oltatlan.

Kárpátalja a határára került annak, hogy átminősítsék a járványhelyzet szerinti legszigorúbb korlátozásokkal járó vörös kategóriába, mivel naponta mintegy ötszáz súlyos koronavírusos beteg kerül kórházba - adta hírül a TSZN ukrán hírtelevízió.

A koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi ágyak leterheltsége 62 százalékos a régióban, ami egyharmaddal haladja meg az országos átlagot. Viktor Ljasko egészségügyi miniszter szavai szerint Kárpátalja jelenleg az egyetlen régiója Ukrajnának, ahol nem javul, hanem súlyosbodik a járványhelyzet. Az elmúlt hét alatt 9 százalékkal nőt a kórházi kezelésre szorulók aránya, és nem csökken a halálozási arány sem. Ezzel együtt változatlanul

Kárpátalja az a régiója Ukrajnának, ahol a lakosságarányosan a legkevesebben vették fel a védőoltást.

Mihajlo Poljak, a fertőző betegeket ápoló kárpátaljai regionális klinikai kórház igazgatója elmondta, hogy a kórháza kerülő betegek 97 százaléka oltatlan.

A UNIAN hírügynökség hozzáfűzte, hogy november 30-i adatok alapján az ország régiói közül

Kárpátalján volt a kórházak leterheltsége a legmagasabb,

az egészségügyi tárca közlése szerint az ágyak 63,6 százaléka volt foglalt, azaz szám szerint 1228 beteget ápoltak kórházban. Eközben országos átlagban a kórházi ágyak 46 százaléka foglalt, és 36 296 beteg volt aznap kórházban.

Ukrajnában csütörtökre az eddig azonosított fertőzöttek száma 13 531-gyel 3 463 872-re, az elhunytaké 525-tel 87 057-re nőtt. Az aktív betegek száma eközben több mint 10 500-zal 381 088-ra csökkent. Az elmúlt napon 3003 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteget szállítottak kórházba.

A legfrissebb adatok szerint valamely oltás mindkét dózisát eddig 11 415 141-en adatták be maguknak a mintegy 42 millió lakosú országban, további 2 128 347-en pedig még csak az első adagot kapták meg. Szerdán 210 869 embert oltottak be az országban.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×