eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Ferenc pápa üdvözli a heti általános audienciáján megjelent hívőket a vatikáni Szent Damáz-udvarban 2021. május 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci

Új híreket közöltek a pápa állapotáról

Folytatja a sebészi beavatkozás után előírt kezeléseket, valamint a rehabilitációt.

Ferenc pápa a római Gemelli kórházban folytatja gyógyulását és a műtét utáni rehabilitációt a szentszéki sajtóközpont közleménye szerint, amely nem adta meg a pontos időpontot arról, hogy mikor tér vissza az egyházfő a Vatikánba.

A délben kiadott, szokás szerint pársoros közlemény hangsúlyozza, hogy Ferenc pápa folytatja a sebészi beavatkozás után előírt kezeléseket, valamint a rehabilitációt annak érdekében, hogy "mielőbb visszatérhessen a Vatikánba".

A szentszéki sajtóközpont hozzátette, hogy

Ferenc pápa az utóbbi napokban találkozott a Gemelli kórház más betegeivel.

Az egyházfő "elsősorban azokat kíséri gondolataival, akik ágyban betegeskednek, és nem tudnak hazatérni: ezt az időszakot éljék meg lehetőségként, még ha fájdalommal is telik, és legyenek nyitottak és gyengédek a szomszéd ágyon fekvő testvéreik iránt, akikkel megosztják az emberiség egyforma törékenységét" - olvasható a közleményben.

A 84 éves Ferenc pápán július 4-én este tervezett műtétet hajtottak végre divertikuláris vastagbélszűkület miatt. A betegség idős embereknél nem ritka, fájdalmat, felfúvódást, gyulladást és elégtelen bélmozgást okozhat. A háromórás sebészi beavatkozást teljes altatással végezték.

A Vatikán által kiadott korábbi közlemények szerint Ferenc pápa már önállóan táplálkozik és mozog. A Gemelli kórház tizedik emeletén található pápai kórterem balkonjáról mondta el vasárnapi beszédét.

Sajtóértesülések szerint Ferenc pápa kórházi tartózkodását eredetileg néhány naposra tervezték, de hosszabbá vált, és valószínűleg a következő napokban térhet vissza a Vatikánba.

Első hivatalos programja augusztus 4-re van kitűzve, amikor az addig felfüggesztett szerdai általános audienciákat kell újraindítania.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×