eur:
393.29
usd:
367.88
bux:
66111.19
2024. április 24. szerda György
2019. október 30-i kép Florin Citu bukaresti szenátorról a román parlamentben. Klaus Iohannis államfő 2020. február 26-án Citut bízta meg kormányalakítással. Az eddig ügyvivő pénzügyminiszteri tisztséget betöltő 47 éves szenátor a kormányzó jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik alelnöke.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a román kormány ellen

A jövő héten dönthetnek a Citu-kabinetről.

Bizalmi szavazást kezdeményezett Romániában a baloldali ellenzék Florin Citu miniszterelnök jobbközép koalíciós kormánya ellen. Az erről szóló indítványt szerdán terjesztette a parlament elé a Szociáldemokrata Párt (PSD) - jelentette be Sorin Grindeanu, a PSD elnökhelyettese.

"Ez a kormány elemi csapás a románok és a hazai cégek számára. Befagyasztották a béreket, a nyugdíjakat, a családi pótlékot, a helyreállítási terv pedig egy katasztrófa, amely Románia számára katasztrofális reformokról és a (kormányzati) politikai klientúrának átjátszott forrásokról szól" - összegezte Grindeanu az ellenzék kifogásait.

A Citu-kormány fantasztikus rekordja: a bukott Románia című bizalmatlansági indítványt szerdán olvassák fel a parlamentben, a kormány sorsáról pedig jövő héten szavaznak a törvényhozók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

A Sky News védelem- és biztonságpolitikai szerkesztője elemzésében arról ír, hogy az Egyesült Királyság tegnap tett, védelmi kiadások növeléséről szóló bejelentése egyáltalán nincs kőbe vésve a konzervatívok várható bukása miatt, ami bizonytalanságot szül a megkopott brit haderőben. Deborah Haynes azt is kiemeli, hogy a belengetett emelés, bár üdvözlendő, csupán a 2000-es évek végi szintre hozná fel a hadügyi keret GDP-hez mért arányát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×