eur:
393.85
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Jacinda Ardern új-zélandi munkáspárti miniszterelnök pártjának választási estéjén Aucklandben 2020. október 17-én, miután a választásokon a Munkáspárt abszolút többséget szerzett a parlamentben.
Nyitókép: MTI/AAP/David Rowland

Bekötik a fejét az új-zélandi miniszterelnöknek

A déli-félteke nyarára tervezi az esküvőjét Jacinda Ardern.

Két éve jelentették be az eljegyzést, most pedig Clarke Gayforddal végre megállapodtak az esküvő időpontjáról – hangzott el a Coast rádió interjújában.

Ardern pontos dátumot nem mondott, csak annyit, hogy az esküvő a déli félteke nyarán lesz, amely decembertől februárig tart.

Ardern és Gayford kislánya, Neve kétéves. 2018-ban Ardern lett az újabb kori történelem második választott kormányfője, aki hivatali idejében szült. Gayford egy tévés horgászműsor vezetője, kislányukkal ő tölt több időt.

A negyvenéves miniszterelnök korábban azzal viccelt, milyen kínos volt, amikor Mahia tengerparti város egy dombjának tetején Gayford megkérte a kezét. A férfi romantikus pillanatot tervezett, amit azonban megzavart a kormányfőt védő rendőr, néhány helyi lakos és pár kutya, amelyek megpróbálták megenni a Gayfordnál lévő csokit – mesélte annak idején Ardern.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×