eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Dolgozók állnak egy cukrészda ajtajában Isztambul elnéptelenedett belvárosában 2021. április 30-án, a koronavírus-járvány miatt elrendelt zárlat első napján. Törökországban minden korábbinál szigorúbb, úgynevezett teljes lezárás lépett életbe május 17-ig annak érdekében, hogy az ország a SARS-CoV-2 koronavírus okozta járvány mutatóit jelentősen mérsékelve indulhasson neki a nyári turisztikai szezonnak.
Nyitókép: MTI/AP/Emrah Gürel

Újabb európai ország szerez be Szputnyik V-t

Ez lesz a harmadik vakcina, amit a török használhatnak.

A török gyógyszerfelügyeleti hatóság engedélyezte a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina vészhelyzeti alkalmazását – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter.

Törökország a napokban kötött megállapodást 50 millió adag Szputnyik V vásárlásáról. Az egyezmény értelmében Oroszország fél éven belül a teljes rendelést leszállítja, a készítmény első részlete pedig májusban érkezik a kis-ázsiai országba.

A Szputnyik V beszerzése mellett a török Viscoran gyógyszercég a hét elején az oltóanyag gyártásáról is szerződést írt alá az Orosz Közvetlen Beruházási Alappal (RFPI). A tervek szerint az elkövetkező hónapokban több török üzemben megkezdik az orosz készítmény gyártását.

Törökországban jelenleg a Sinovac, valamint a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával végzik a lakosság immunizálását. A kétdózisú oltóanyagok első adagját eddig 13 millió 709 ezer, míg a másodikat 9 millió 102 ezer embernek adták be a 83,6 millió lakosból.

Törökországban csütörtök este minden korábbinál szigorúbb, úgynevezett "teljes lezárás" lépett életbe május 17-ig annak érdekében, hogy az ország a SARS-CoV-2 koronavírus okozta járvány mutatóit jelentősen mérsékelve indulhasson neki a nyári turisztikai szezonnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×