eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Prajut Csan-Ocsa thaiföldi miniszterelnök beszédet mond Szamut Szongkram tartomány egyik településén 2020. december 2-án. Prajut Csan-Ocsa ezen a napon bíróság elé áll, mert az ellene szóló vád szerint annak ellenére sem költözött ki a hadsereg tulajdonában álló házából, hogy 2014-ben nyugdíjba vonult. A thaiföldi ellenzék hetek óta tüntetéseken követeli a vitatott választásokon megválasztott miniszterelnök lemondását, új alkotmány elfogadását, továbbá az uralkodó alkotmányba foglalt jogkörének megnyirbálását és pénzügyi elszámoltatását.
Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Hiányzó maszk miatt fizethet Thaiföld kormányfője

Egy fotó buktatta le a politikust.

Megbírságolták Thaiföld kormányfőjét, mert szabályt szegőn nem viselt maszkot a koronavírus-járvány terjedése ellen - adta hírül Bangkok, Thaiföld fővárosának kormányzója.

A miniszterelnök, Prajuth Csan-Ocsa bírsága 6000 baht, mintegy 60 ezer forint.

A kormányfőt nem a helyszínen bírságolták meg. Egy Facebook-bejegyzéséhez csatolt fotó buktatta le, a fénykép tanúsága szerint maszk nélkül tartózkodott maszkiveselést előíró helyen.

A fotó azóta lekerült Csan-Ocsa oldaláról.

Bangkok kormányzója ugyancsak Facebook-oldalán tudatta, hogy tájékoztatta a miniszterelnököt a szabályszegésről és a bírságról.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×