eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Vírustagadók kisajátították egy állami rádióadó frekvenciáját Németországban

Koronavírus-tagadók ideiglenesen kisajátították a WDR német állami rádióadó frekvenciáját Münster környékén, hogy eljuttathassák üzeneteiket a lakossághoz - számolt be a dpa német hírügynökség pénteken.

A hasonló ügyekben illetékes Szövetségi Hálózati Ügynökséget az ahausi rendőrség értesítette az incidensről, amelynek kivizsgálása megkezdődött.

Egy nő beszámolt róla, hogy autójában hallgatta a WDR egyik műsorát, amikor megszakadt az adás, és 45 másodpercig a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket lehetett hallani, amelyek hasonlítottak az úgynevezett Querdenken mozgalom nézőpontjához.

A Querdenken egy lazán szerveződő mozgalom Németországban, amelynek tagjai tagadják a koronavírus létét vagy a járvány súlyosságát, azzal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket terjesztenek, oltásellenesek, és az elmúlt időszakban többször tüntettek a járványügyi korlátozások ellen.

A WDR rádióadó csütörtökön megerősítette az értesülést, és elmondta, hogy frekvenciáját támadás érte. Március eleje óta több hasonló zavarról érkezett hír.

A Szövetségi Hálózati Ügynökség szerint egy kalózrádióadó illegálisan használta a WDR frekvenciáját. A szervezet szakértői úgy vélik: a megszakítások rövidsége arra utal, hogy nem túl erős az adás, és változó helyszínről sugározzák. Az ügynökség aláhúzta: a rádiófrekvenciák engedély nélküli használata súlyos pénzbírsággal büntethető.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×