eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: YouTube/Local Team

Ismét kitört az Etna - itt nézheti élőben

Kedd reggel is zajlik az Etna egymást követő ötödik paroxizmális kitörése.

A szakértők a negyedik után már megjósolták, hogy hétfőn jön a következő, hiszen eddig 32-35 óránként követték egymást a lávaszökőkút-kitörések. Ahogy Harangi Szabolcs, egyetemi tanár, az MTA levelező tagja az Infostartot tájékoztatta, "fantasztikusan látványos kitörés következett be, ami mindent eddigit felülmúlt".

A földremegés amplitúdója este 10 órakor kezdett emelkedni, majd egyre erősebb lávatűzijáték-kitörés zajlott a délkeleti kráter több kürtőjéből is. Végül éjjel fél 1-kor kezdődött a paroxizmális lávaszökőkút-kitörés, amelynek erőssége felülmúlta a vasárnapi, negyedik kitörését: a lávaszökőkút jóval több mint egy km magasságba csapott fel, a vulkáni hamuanyag több mint 10 km magasba emelkedett.

A kitörés még kedd reggel is tart. Alább látható egy élő videó, a teljes éjszakai stream és külön néhány részlet, valamint pár fotó az éjszaka streamelt adásból.

Live Cam Mount Etna - Summit Craters

A kép készítője Harangi Szabolcs
A kép készítője Harangi Szabolcs
A kép készítője Harangi Szabolcs
A kép készítője Harangi Szabolcs
A kép készítője Harangi Szabolcs
A kép készítője Harangi Szabolcs

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×