eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
London, 2017. november 27.Harry herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és jegyese, Meghan Markle amerikai színésznő a londoni Kensington-palota kertjében 2017. november 27-én. Károly walesi herceg londoni hivatala, a Clarence House ezen a napon bejelentette, hogy a 33 éves Harry herceg és a 36 esztendős Meghan Markle novemberben eljegyezte egymást. A közlemény szerint az esküvőt 2018 tavaszán tartják. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: Facundo Arrizabalaga

Koncert növényeknek, egyenlőség a fürdőkádban - 2020 eseményei a társasági életben

Bizarr, meglepő, fordulatos év volt a 2020-as, és bizony ennek megfelelő események nemcsak a koronavírus kapcsán fordultak elő benne. Lássuk, mi mindenre kaphattuk fel a fejünket idén.

Furcsa volt a tavalyi év, furcsa pillanatokban is bővelkedve. A CNN ezekből gyűjtött össze egy csokornyit: kultúrához lazán vagy szorosabban köthető események sorozata a lista, amelynek "szereplői" egy kulturális lehetőségekben szűkölködő évben fenn tudták tartani az emberek figyelmét.

Megxit

A tényleges brexittel végződik, de januárban Harry herceg és Meghan Markle brit királyi családból való "kilépésével", azaz más néven a Megxittel kezdődött 2020. Igen, ez is 2020-ban történt, bármilyen messzinek is tűnik. Az ifjabb angol herceg azóta Amerikában él feleségével és kisfiukkal, mostanában leginkább attól volt hangos a sajtó, hogy a Netflixszel kötöttek szerződést, miközben a streamszolgáltatón fut A korona című fikciós sorozat, amely a királyi család tagjainak történetét dolgozza fel, nem mindig a legjobb fényt vetve rájuk.

Kína digitális divathete

A távol-keleti ország márciusban a koronavírus-helyzetre reagálva teljes egészében digitális formában rendezte meg divathetét. A bemutatók közben valós időben vásárolhattak a nézők, de kérdéseiket is feltehették a tervezőknek. Az avatármodellekkel és QR-kódos megoldásokkal debütáló divatesemény teli volt innovatív ötletekkel.

Madonna kinyilatkoztat

Egy bizarr Instagram-videóban zongoraszó mellett, egy tejjel teli, rózsaszirmokkal meghintett kádból tudhattuk meg a pop királynőjétől, hogy a koronavírus az egyenlőség nagy elhozója, és az a rossz benne, ami a jó is.

Műalkotások otthonunkban

A múzeumok nagyrészt zárva töltötték az évet, de a Getty Múzeumnak erre is lett egy frappáns reakciója. Arra kérte fel követőit, hogy ismert műalkotásokat alkossanak újra otthonaikban, az általuk elérhető eszközökkel. Fent látható, hogy a végeredmény sokszor volt igazán szórakoztató.

Kvartett a növényeknek

A barcelonai Gran Teatre de Liceu színpadáról egy vonósnégyes

kétezer növénynek adott koncertet

a lezárások idején, ezzel is demonstrálva a kultúra fontosságát ezekben a hónapokban.

A korona elmosta a valóság határát

A feljebb már említett Netflix-sorozat, A korona negyedik évada kényes témához, Károly herceg és Lady Diana kapcsolatához érkezett el: a valóságon alapuló, ám mégis fiktív történettel kapcsolatosan felmerült, hogy a Netflix jelenítse meg minden epizód elején a tényt, mely szerint nem dokumentumsorozatról van szó, ám ez nem történt meg.

Kim Kardashian és a normalitás

Kanye West felesége negyvenedik születésnapját ünnepelte, amelyhez a pandémiás évben azt tartotta a legjobb megoldásnak, hogy bérel egy privát szigetet, ahova elutaztatja belső körének tagjait, majd úgy buliznak, mintha a koronavírus nem is létezne.

Utah állam, 2020. november 25.
A Utahi Közbiztonsági Hivatal által közreadott, 2020. november 18-án készült kép egy 3,6 méter magas rejtélyes monolit fémobjektumról vörös sziklák között a sivatagban Utah állam délkeleti részén. A fémtömböt vadjuhokat számoló vadőrök látták meg egy helikopterről. Eddig senki sem jelentkezett, hogy ő állította volna fel a jelzés nélküli fémtömböt a sivatagban.
MTI/AP/Utahi Közbiztonsági Hivatal
Utah állam, 2020. november 25. A Utahi Közbiztonsági Hivatal által közreadott, 2020. november 18-án készült kép egy 3,6 méter magas rejtélyes monolit fémobjektumról vörös sziklák között a sivatagban Utah állam délkeleti részén. A fémtömböt vadjuhokat számoló vadőrök látták meg egy helikopterről. Eddig senki sem jelentkezett, hogy ő állította volna fel a jelzés nélküli fémtömböt a sivatagban. MTI/AP/Utahi Közbiztonsági Hivatal

Monolitok sora

A utah-i sivatagban feltűnt, fényes oszlopot további oszlopok sora követte Romániától Ausztrálián át egészen Újpalotáig.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×