eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Nyitókép: Pixabay.com

Bali szigete teszteredményt kér a turistáktól, a piac kőkemény választ adott

Több mint 133 ezer járatfoglalást töröltek.

Több mint 133 ezer járatfoglalást töröltek az indonéziai Balira azután, hogy a helyi kormányzó váratlanul kikötötte, hogy kizárólag negatív PCR koronavírus-tesztekkel érkezhetnek belföldi turisták a szigetre - közölte Hariyadi Sukamdani, az indonéziai szállodák és éttermek ágazati képviseletének vezetője csütörtökön.

A kormányzó a minap adott ki utasítást arról, hogy csak negatív PCR-teszteredmény birtokában engednek Indonézia más térségeiből embereket Bali szigetére.

Korábban a hatóságok csak antitestszűrésen alapuló gyorstesztet követeltek meg a szigetre látogatóktól, ami kevesebb mint tíz dollárba (háromezer forint) kerül, szemben a legalább hetven dollárba (húszezer forint) kerülő PCR-teszttel.

"Ez aggasztó, mert a járatfoglalások törlésének száma tízszer annyi, mint általában lenni szokott" - hangsúlyozta Sukamdani. Szerinte mindez

ezer milliárd rúpia (20 milliárd forint) bevételkiesést jelent a szigetnek.

Balit júliusban nyitották meg a belföldi turizmus előtt, de a koronavírussal fertőzöttek számának hirtelen emelkedése miatt egyelőre elhalasztották a terveket, hogy külföldről is fogadjanak vendégeket a szigeten.

Indonézia 270 millió lakossal a világ negyedik legnépesebb országa. Délkelet-Ázsiában itt van a legtöbb fertőzött. A járvány kezdete óta 643 508 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 19 390-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe. A 4,2 millió lakosú Balin 15 860 fertőzéses esetet regisztráltak eddig, 472 halálozással.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×