eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Bali szigete teszteredményt kér a turistáktól, a piac kőkemény választ adott

Több mint 133 ezer járatfoglalást töröltek.

Több mint 133 ezer járatfoglalást töröltek az indonéziai Balira azután, hogy a helyi kormányzó váratlanul kikötötte, hogy kizárólag negatív PCR koronavírus-tesztekkel érkezhetnek belföldi turisták a szigetre - közölte Hariyadi Sukamdani, az indonéziai szállodák és éttermek ágazati képviseletének vezetője csütörtökön.

A kormányzó a minap adott ki utasítást arról, hogy csak negatív PCR-teszteredmény birtokában engednek Indonézia más térségeiből embereket Bali szigetére.

Korábban a hatóságok csak antitestszűrésen alapuló gyorstesztet követeltek meg a szigetre látogatóktól, ami kevesebb mint tíz dollárba (háromezer forint) kerül, szemben a legalább hetven dollárba (húszezer forint) kerülő PCR-teszttel.

"Ez aggasztó, mert a járatfoglalások törlésének száma tízszer annyi, mint általában lenni szokott" - hangsúlyozta Sukamdani. Szerinte mindez

ezer milliárd rúpia (20 milliárd forint) bevételkiesést jelent a szigetnek.

Balit júliusban nyitották meg a belföldi turizmus előtt, de a koronavírussal fertőzöttek számának hirtelen emelkedése miatt egyelőre elhalasztották a terveket, hogy külföldről is fogadjanak vendégeket a szigeten.

Indonézia 270 millió lakossal a világ negyedik legnépesebb országa. Délkelet-Ázsiában itt van a legtöbb fertőzött. A járvány kezdete óta 643 508 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 19 390-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe. A 4,2 millió lakosú Balin 15 860 fertőzéses esetet regisztráltak eddig, 472 halálozással.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×