eur:
392.67
usd:
366.38
bux:
66787.35
2024. április 26. péntek Ervin
Joe Biden megválasztott demokrata párti amerikai elnök beszél a Delaware állambeli Wilmington The Queen színházában 2020. november 10-én. Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök továbbra sem ismeri el ellenfele, Joe Biden győzelmét, csapata számos jogi panasszal élt a november 3-i elnökválasztás lebonyolítását és tisztaságát illetően.
Nyitókép: MTI/AP/Carolyn Kaster

Joe Biden elárulta első terveit

A megválasztott elnök hangsúlyozta: ez nem egy harmadik Obama-ciklus lesz.

Joe Biden az NBC-nek adott interjúban elmondta: első száz napjában törvényzervezetet nyújt be a szenátusnak, amely lehetőséget ad arra, hogy az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlók állampolgárságot szerezzenek. Ez mintegy 11 millió embert érinthet.

Ezen kívül megígérte, hogy változtat azokon a Donald Trump által hozott elnöki rendeleteken, amelyek szerinte kártékonyak voltak, és "jelentékenyen befolyásolták a klímaviszonyok romlását, és ezzel egészségtelenebbekké tettek bennünket".

Kijelentette, hogy nem fog nyomozást kezdeményezni Trump ellen, mert nem fogja az igazságszolgáltatást eszközként használni.

Biden megerősítette, hogy

megkezdődött a hatalom átadásának folyamata.

Trumppal nem beszéltek, de a kabinetfőnökök kapcsolatban vannak, a jelenlegi elnök nemzetbiztonsági csapata már meg is kereste az ő munkatársait. és már naponta kapni fogják a szigorított titkosítású hírszerzési jelentéseket is.

Kiemelte azt is, hogy "ez nem egy harmadik Obama-ciklus lesz, mert... teljesen más a világ ma, mint az Obama-Biden adminisztráció idején volt". Megismételte, hogy célja az ország egyesítése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×