eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb rekordot döntött Ausztriában az új fertőzöttek száma

Újabb rekordot döntött szombatra Ausztriában a koronavírussal újonnan megfertőzöttek száma.

A hivatalos közlés szerint 24 óra leforgása alatt 8241 új fertőzést regisztráltak, ami az eddigi legmagasabb szám a járvány kitörése óta. Ezzel 57 570 főre nőtt az aktív fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában a fertőzés következtében 37 haláleset történt, a halottak száma így 1377-re nőtt.

Több mint 3 ezer ember szorul kórházi kezelésre a koronavírus miatt, közülük 432-en kapnak intenzív ellátást.

Ausztriában a hét elejétől rendkívüli szigorítások léptek életbe. A profi sportok kivételével betiltottak minden rendezvényt, bezártak a színházak, a múzeumok, az uszodák és a konditermek, a vendéglátóhelyek pedig csak kiszállítást vállalhatnak.

A hotelek sem fogadhatnak vendégeket. A veszteségek 80 százalékát az állam megtéríti.

Emellett éjszakai kijárási tilalmat léptettek életbe: Ausztria lakosai este 8 és reggel 6 között csak meghatározott esetekben - például munkába járás, sportolás vagy kutyasétáltatás miatt - hagyhatják el lakhelyüket. Személyes találkozókra legfeljebb két háztartás tagjai között kerülhet sor.

Az iskolák és az óvodák továbbra is nyitva maradhatnak, de a felső tagozatosok és a felsőfokú oktatási intézmények tanulói áttértek a digitális oktatásra.

Az üzletek korlátozások nélkül nyitva tarthatnak, és a személyes szolgáltatást nyújtók - fodrászok, kozmetikusok - is folytathatják munkájukat. Ugyanakkor 10 négyzetméterre csak egy vendég juthat.

Sebastian Kurz kancellár a fertőzések robbanásszerű növekedésével indokolta a szigorításokat. Közölte, hogy az intézkedéseket decemberben enyhíthetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×