eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

WHO: jóval a vírus mögött kullogunk Európában

Borús kilátásokról beszélt a világszervezet egyik vezetője.

Európának komolyan erősítenie kell a koronavírus elleni harcot, a kontaktuskövetési képesség hiánya miatt pedig sötét kilátásai lehetnek a betegségnek - mondta Michael Ryan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója.

Európában rendkívül nyomasztó a kép, miután egy sor ország jelentette a fertőzöttek rekordszámú növekedését, az élen Franciaországgal, amely első ízben vasárnap számolt be több mint 50 ezer új fertőzöttről, a halálesetek száma pedig földrészen meghaladta a negyedmilliót - hívta fe a figyelmet az igazgató.

A 46 WHO-tagországot magában foglaló hatalmas régióban van a világban jelentett igazolt fertőzöttek 46 százaléka és a halálesetek közel egyharmada - mondta sajtótájékoztatóján.

"Jelenleg jóval a vírus mögött kullogunk Európában, az előrehaladáshoz komoly gyorsításra van szükség, ahol csak lehet"

- mondta Michael Ryan.

Nagyon sok a fertőzött, széles körben terjed a járvány, nagyon magas a pozitív esetek aránya és egyre nő a kontaktuskövetés kapacitásának hiánya, ami miatt a jövőben nagyon borúsak lehetnek a betegség kilátásai" - tette hozzá a WHO-vezető.

A veszélyhelyzeti igazgató arra is kitért, hogy a WHO hivatalos ajánlást dolgoz ki azzal kapcsolatban, hogyan lehet csökkenteni a kockázatokat a koronavírus-világjárvány idején tartott választásokon.

Maria Van Kerkhove, a WHO Covid-19-járvánnyal foglalkozó epidemológusa reményét fejezte ki, hogy a magas esetszámok ellenére az országok nem kényszerülnek országos karantén bevezetésére.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×