INFORÁDIÓ 
2020. december 3. csütörtök
Ferenc, Olívia

koronavírus-járvány

ursula von der leyen

karantén

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke könyökük érintésével üdvözlik egymást az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztató után 2020. július 21-én. A tagállamok vezetői elfogadták az EU 2021 és 2027 közötti időszakra szóló keretköltségvetését és a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagot.MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq

Önkéntes karanténba vonult a csúcsról az Európai Bizottság elnöke

Infostart / MTI

Ursula von der Leyen elővigyázatosságból zárkózott el, ahogy tette a múlt héten is. A legrosszabbkor lettek koronavírusosok a környezetében, hiszen most kezdődött az uniós csúcstalálkozó.

Elhagyta az uniós csúcstalálkozót és önkéntes karanténba vonult Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, miután arról értesítették, hogy egyik munkatársa koronavírus-tesztje pozitív eredményt mutat – erről maga az uniós bizottság elnöke számolt be Twitter-oldalán közzétett üzenetében.

„Arról tájékoztattak, hogy az irodámban dolgozó egyik munkatársam koronavírus-tesztje ma reggel pozitív lett” – írta von der Leyen. Azt közölte, saját vírusteszteltje negatív eredményt mutatott, azonban elővigyázatosságból azonnal elhagyta az Európai Tanácsot épületét, és önkéntes karanténba vonult.

Von der Leyen legutóbb a múlt hét elején vonult 24 órás karanténba,

miután koronavírus-fertőzöttet találtak a közvetlen környezetében. Akkor azt közölte, egy előző heti megbeszélésen került kapcsoltba a fertőzött személlyel.

Az Európai Bizottság elnöke nem az egyetlen uniós vezető, akinek a közelmúltban karanténba kellett vonulnia. Egy héttel ezelőtt David Sassoli közölte, hogy fertőzött munkatársával került kapcsolatba, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően a szükséges ellenőrzések elvégzésének idejére otthon marad.

Múlt hónapban Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is karanténba kényszerült a környezetében észlelt fertőzés miatt, aminek következtében egy héttel későbbre kellett halasztani az uniós tagállamok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozóját.

A csúcstalálkozó forgatókönyve szerint Von der Leyen a tanácskozás első és második munkanapjának végén is sajtótájékoztatót tart

a megbeszélések eredményérő az Európai Tanács elnökével közösen.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018