eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szájmaszkot viselő eladó egy bécsi bevásárlóközpontban 2020. április 1-én. Ausztriában a hatóságok a korábbinál szigorúbban ellenőrzik a koronavírus-járvány miatt bevezett korlátozások betartását, az üzletekben pedig kötelezővé tették a védőmaszkok használatát.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Máris jelentős szigorítás jöhet a bécsi boltokban és éttermekben

Az orvosi válságstáb ajánlásainak megfelelően szigorúbb maszkviselést javasol Michael Ludwig, Bécs polgármestere.

A koronavírus-fertőzöttek emelkedő száma miatt Bécs a szigorúbb maszkviselés és az átfogó tesztelés mellett teszi le a voksát. Utóbbival a tünetmentes fertőzöttek felfedezése és a fertőzési láncok megszakítása a célja.

"Bécs több tesztet végez, mint bármelyik másik tartomány.

Eddig összesen 337 566 tesztet végeztünk el, augusztusban átlagosan napi 4300 darabot. A bécsi tesztstratégiával olyan eseteket is felfedezünk, melyek különben rejtve maradnának" – emelte ki Michael Ludwig, Bécs polgármestere.

A kórházakba és otthonokba való felvétel előtt Bécs ellenőrzést és rutinszerű tesztelést végez a rizikócsoportok, az idősek és a másfajta betegséggel is küzdők védelme érdekében.

A város ajánlásai között szerepel

a maszkhasználat a teljes kereskedelemben, a piacokon, a vendéglátásban például az asztalhoz vezető úton vagy a bárpultnál.

A munkahelyeken könnyen kialakuló csoportosulások elkerülése érdekében Bécs érzékenyítést és új szabályokat javasol a közösségi helyiségekben.

Ezzel egyidejűleg a város szigorúbban szeretne fellépni a szabályok megkerülése ellen a vendéglátóhelyeken tartott "zártkörű rendezvények" esetében. A családi ünnepek, mint az esküvők, a születésnapok vagy más ünnepségek szervezése azonban privát terekben továbbra is lehetséges marad.

Az osztrák főváros intézkedései egyelőre ajánlások maradnak. Kötelező érvényű szabályozásokat – egész Ausztriára vonatkozóan is – csak szövetségi szinten lehet bevezetni. Regionális intézkedések meghozatala jogilag jelenleg csak korlátozottan lehetséges.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×