eur:
394.65
usd:
365.24
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

A tavalyinál jóval kevesebb magyar utazott idén Horvátországba

A tavalyi első nyolc hónaphoz képest 57 százalékkal csökkent Horvátországban a magyar turisták vendégéjszakáinak száma, nagyobb mértékben, mint a külföldi vendégek átlagadata.

Augusztus végéig 222 ezer magyar turista 1,3 millió éjszakát töltött Horvátországban, az adatok 57 százalékkal maradnak el a múlt év hasonló időszakától. A magyar turisták - akik 80 százalékban egyéni szervezésben keresik fel az országot - vendégéjszakák szerinti legnépszerűbb úti célja

  • a Kvarner régió,
  • Split-Dalmát megye, valamint
  • Zadar megye

- mondta el a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének igazgatója, Ivana Herceg.

Településekre bontva

Vir, Crikvenica és Rovinj volt az első három legkedveltebb nyaralóhely.

Idén is júliusban és augusztusban kereste fel a legtöbb magyar Horvátországot, ebben a két hónapban mintegy egymillió vendégéjszakát maradtak. A visszaesés a legkevésbé Dubrovnik-Neretva megyét érintette, köszönhetően annak is, hogy a lengyel LOT légitársaság 13 év után újraindította a Budapest és Dubrovnik között közlekedő járatát.

Ivana Herceg arra is kitért, hogy a koronavírus-járvány ellenére az első nyolc hónapban Horvátországot csaknem 7 millió turista kereste fel, akik összesen közel 48 millió éjszakát töltöttek el. Ez mindkét adatban 47 százalékos csökkenés a múlt év azonos időszakához képest.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×