INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 3. hétfő
Hermina

észak-macedónia

előre hozott választás

koronvírus

Szkopje elnéptelenedett főtere 2020. május 24-én, a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom idején. Míg a nyugat-balkáni országok többsége már június elsejétől megnyitja a határait, Szerbia pedig két napja várja ismét az országba látogatókat, Észak-Macedónia inkább óvatosan nyit a külvilág felé, és nem tervezi, hogy június közepénél előbb engedélyezi a ki- és belépést az országba.

Előrehozott választást tartanak Észak-Macedóniában

Infostart / MTI

Tizenöt párt, illetve koalíció indul a hétfőtől szerdáig tartó előrehozott parlamenti választáson Észak-Macedóniában, ahol a voksolás eredményétől az ország európai elköteleződésének megerősödését vagy gyengülését várják.

Az 1,81 millió szavazásra jogosult állampolgár három napon át voksolhat, hogy a 123 fős, egykamarás parlament új tagjairól döntsön. Hétfőn a koronavírussal fertőzöttek és a karanténra kötelezettek szavazhatnak, egy nappal később a beteg és mozgássérült állampolgárok, valamint a börtönbüntetésüket töltők adhatják le voksaikat, míg július 15-én, szerdán lesz a szavazás fő napja, amikor mindenki mást várnak az urnák elé.

A szavazóhelyeken feltorlódó tömeg elkerülése érdekében két órával meghosszabbították a szavazási időt, így az állampolgárok 7 és 21 óra között járulhatnak az urnák elé. Az első, nem hivatalos eredmények szerda késő este várhatók.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018