eur:
395.55
usd:
364.81
bux:
65532.38
2024. március 19. kedd Bánk, József
Koronavírus-tesztelésre figyelmeztető tábla egy houstoni tesztállomáson 2020. júlus 11-én. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 355895 fertőzöttet regisztráltak, és 137 405-en életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA/Aaron M. Sprecher

Koronavírus - döbbenetes számok az Egyesült Államokból

Az országban még több haláleset várható - jelentette ki Brett Giroir admirális, az amerikai emberi erőforrások minisztériumának államtitkár-helyettese az ABC televíziónak adott interjúban vasárnap.

Giroir, aki az országos vírusteszteléseket irányítja, arra kérte az amerikaiakat, hogy nyilvános helyeken hordjanak szájmaszkot, különösen azokban a térségekben, ahol ismét fellángolt a járvány.

"Ha ezt nem tesszük meg, akkor nem tudjuk ellenőrzésünk alatt tartani a vírus terjedését"

- tette hozzá utalva arra, hogy az Egyesült Államok déli tagállamaiban ismét rekordot dönt az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma.

Sokat kell várni a tesztre, de van elegendő

A politikus leszögezte: bár több helyen hosszú ideig kell várni a tesztelésre, de rendelkezésre áll elegendő mennyiségű teszt. Elmondta, hogy például pénteken több mint 823 ezer vírustesztet végeztek el. Megítélése szerint

a következő néhány hétben már napi egymillió tesztet végeznek majd.

Az NBC televíziónak nyilatkozva - szintén vasárnap - Brett Giroir azt hangsúlyozta, hogy a kormányzat egyelőre kézben tartja a járványt, de mindenkinek ki kell vennie a részét, hogy a vírusellenes küzdelem sikeres legyen. Kifejtette, hogy fel kell gyorsítani a tesztelést.

Három hét alatt a háromszorosára nőtt az új esetek száma

Az Egyesült Államokban egy átlagosan 22 ezer körüli napi esetszámos "platóról" harmadik harmadában indult ismételt, gyors növekedésnek az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint

pénteken 66 ezer új fertőzést állapítottak meg, a szombati adat mintegy néhány ezerrel alacsonyabb, de még mindig 60 ezer fölötti.

Különösen megugrott a fertőzések aránya a déli tagállamokban: Kaliforniában, Arizonában, Texasban, Floridában, Georgiában. Kaliforniában Gavin Newsom, az állam demokrata párti kormányzója még pénteken elrendelte, hogy bocsássanak szabadon a börtönökből nyolcezer elítéltet. A kormányzó az elítéltek és a börtönőrök egészségére hivatkozott döntése meghozatalakor.

Vasárnap Floridában 15 ezer 300, Arizonában több mint 2 ezer 500 új fertőzöttet regisztráltak. A Johns Hopkins vasárnap délutáni adatai szerint eddig több mint 3 millió 236 ezer fertőzést állapítottak meg, és csaknem 135 ezer amerikai halt meg a vírus okozta Covid-19-ben és szövődményeiben.

Bethesda, 2020. július 12.
Donald Trump amerikai elnök szájmaszkot visel a Walter Reed katonai egészségügyi központban tett látogatásán a Maryland állambeli Bethesdában 2020. július 11-én. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 355895 fertőzöttet regisztráltak, és 137 405-en életüket veszítették.
MTI/AP/Patrick Semansky
Szájmaszkot vett Donald Trump amerikai elnök: korábbi vonakodása után ebben jelent meg a Walter Reed katonai egészségügyi központban tett látogatásán a Maryland állambeli Bethesdában 2020. július 11-én. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 355895 fertőzöttet regisztráltak, és 137 405-en életüket veszítették.
MTI/AP/Patrick Semansky

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×