eur:
394.34
usd:
370.17
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Egészségügyi dolgozó egy utas testhőmérsékletét méri az ausztriai Gries am Brenner település és az osztrák-olasz határ közötti parkolóban 2020. március 10-én. Az osztrák határon az Olaszországból érkező járműveket szúrópróbaszerűen ellenőrzik a koronavírus-járvány terjedése miatt. Olaszországban eddig 463 ember halt meg a járvány következtében.
Nyitókép: Egészségügyi dolgozó egy utas testhőmérsékletét méri az osztrák-olasz határ közötti parkolóban 2020. március 10-én. MTI/EPA/Jan Hetfleisch

Koronavírus - Rossz hír jött Ausztriából, szigorítanak

Ismét ezer fölé emelkedett a még kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma nyugati szomszédunknál, az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint 1012 aktív beteget tartanak nyilván.

Az országban már 18 365 ember koronavírustesztje lett pozitív. Közülük 16 647-en időközben meggyógyultak. A betegség okozta szövődményekbe 706-an haltak bele. Hétfőn 85 új esetet diagnosztizáltak. Közülük a legtöbben Felső-Ausztriában (57), illetve Bécsben (21) vannak.

Thomas Stelzer, Felső-Ausztria tartományi vezetője elrendelte, hogy ismét tegyék kötelezővé a járvány elleni küzdelemhez szükséges óvintézkedések egy részét. Így

keddtől a hivatalokban szájmaszkot kell viselni, a településeken pedig kerülni kell a nagyobb csoportosulásokat, és be kell tartani a legalább egy méteres távolságot.

Pénteken egy hétre bezárták az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a tartomány öt járásában: Linzben, a Linz vidéki járásban, Welsben, a Wels vidéki járásban, valamint az Urfahr környéki járásban.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter kijelentette: hatékony intézkedésekkel kell megakadályozni, hogy a vírus a regionális szinten kialakult gócpontokból továbbterjedjen. A tárcavezető "örömtelinek" nevezte ugyanakkor, hogy a járvány terjedésekor helyi szinten nagyon pontosan meg lehet állapítani, honnak ered és hogyan terjed a fertőzés.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×