eur:
393.08
usd:
367.18
bux:
0
2024. április 24. szerda György
A British Petrol (BP) szegedi üzleti szolgáltatóközpontja a megnyitó napján, 2017. szeptember 26-án. A központban jelenleg 274 munkavállaló dolgozik, a foglalkoztatotti létszámot a tervek szerint 2020-ra ötszázra növelik.
Nyitókép: MTIRosta Tibor

A BP hatalmas leépítést jelentett be

Az olajipari konszern a foglalkoztatottak 15 százalékát, csaknem 10 ezer embert elbocsát részben a koronavírus miatt megcsappant kereslet miatt.

A kereslet visszaesése következtében a BP napi több millió dollár veszteséget kénytelen elkönyvelni, és csak az első negyedévben 6 milliárd dollárral emelkedett a nettó adóssága.

A cég hétfőn azt közölte, hogy a 10 ezer ember döntő részét még az idén elbocsátja. A leépítés jórészt az irodai alkalmazottakat, és különböző szintű vezetőket érinti, a termelésben közvetlenül részt vevőket viszont nem.

A BP áprilisban jelezte, hogy 25 százalékkal, nagyjából 3 milliárd dollárral 12 milliárd dollárra faragja le a tőkeberuházásokra szánt idei keretösszeget a koronavírus következményeként.

Az idei első negyedévben 0,8 milliárd dollárra esett a BP eszközpótlási költséget (replacement cost) figyelembe vevő nyeresége az egy évvel korábbi 2,4 milliárd dollárról. Az eszközpótlási költségek levonásával számított nyereség az olajiparban a nettó nyereség megfelelője.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×