eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vlagyimir Putyin orosz (b) és Donald Trump amerikai elnök kétoldalú megbeszélést folytat a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 kétnapos csúcstalálkozójának első napi ülésén Oszakában 2019. június 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Mihail Klimentyev

Az űrkutatás is szóba került Trump és Putyin beszélgetésén

Donald Trump amerikai elnök tájékoztatta orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyin elnököt arról az elképzeléséről, hogy Oroszország, Ausztrália, India és Dél-Korea vezetőit is meghívhatja a G7-csoport csúcstalálkozójára - közölte a Kreml sajtóosztálya.

A két vezető telefonbeszélgetésén Putyin megköszönte Trumpnak az Egyesült Államoktól kapott lélegeztetőgépeket. Az elnökök a moszkvai közlés szerint áttekintették a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket a két országban.

Putyin az eszmecserén hangsúlyozta a párbeszéd aktivizálásának fontosságát a hadászati stabilitás terén. Az orosz elnök megjegyezte, hogy az olajkitermelő országoknak az OPEC+ együttműködés keretében megkötött alkuja fokozatosan a kereslet helyreállásához és az árak stabilizálásához vezet.

Putyin és Trump egyaránt kifejezte készségét az űrkutatási együttműködés fejlesztésére.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×