INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

németország

koronavírus

járvány

Már négymillió embert teszteltek Németországban

Infostart / MTI

Tovább csökkent Németországban a pozitív koronavírus-tesztek aránya - jelentette a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI).

A múlt hét folyamán elvégzett 345 ezer tesztből 5116 lett pozitív, ami 1,5 százalékos arány.

Április első hetében a pozitív tesztek aránya még 9 százalék volt. Németországban eddig már 4 millió emberen végezték el a koronavírus kimutatására szolgáló vizsgálatot.

Egy csütörtökön közzétett reprezentatív felmérés szerint a németek csaknem háromnegyede visszatekintve helyesnek tartja azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyeket a kormány márciusban vezetett be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A megkérdezettek 15 százaléka vélte úgy, hogy túlzóak voltak a korlátozások, 9 százalék viszont még szigorúbb intézkedéseket is szívesen látott volna. A korlátozások lazítását a felmérés szerint a válaszadók 58 százaléka helyeselte.

Csütörtöki jelentések szerint már kétszázra emelkedett azoknak a koronavírus-fertőzötteknek a száma, akiknek az esete ahhoz a május 10-én Frankfurtban tartott istentisztelethez köthető, ahol a hívők nem viseltek szájmaszkot. A hét elején vált ismertté, hogy az evangéliumi keresztény kisegyház templomának gyülekezete helyi járványgóccá vált. A helyi egyházi képviselők kezdetben azt állították, hogy az istentiszteleten betartottak minden előírt távolságtartási, illetve higiéniai előírást, de később elismerték, hogy valóban ajánlatos lett volna a részt vevő 180 hívőnek maszkot viselni a szertartás alatt, és tartózkodni kellett volna a közös énekléstől is.

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter szerint június közepére már elérhető lesz az a német fejlesztésű telefonos alkalmazás, amellyel fel lehet deríteni a koronavírus fertőzési láncolatait. Seehofer erről Párizsban, a német és francia parlamenti képviselők együttes ülésén beszélt, ahol elmondta azt is: ha Franciaországban és Németországban továbbra is ilyen pozitív marad a járvány lefolyása, akkor június 15-én teljesen fel lehet majd oldani a határellenőrzést a két ország között.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018