eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: adac.de

Itt van a legmegbízhatóbb autók listája

Idén is publikálta az ADAC azt a segítségnyújtási statisztikát, ami a lerobbant vagy be nem induló autókhoz történő kiszállásokon alapul. Egyfajta, bár feltételekkel kezelendő megbízhatósági rangsor ez, amelyet kategóriánként állít össze a német autóklub.

Németországban az esetek 42 százalékában az akkumulátor hibája miatt hívják a sárga angyalokat. Utána következnek a motor (17 százalék), az elektromos rendszer (11) és az abroncsok (7) hibái. Az idei hibarangsor 25 márka 113 modelljéről tartalmaz adatot és összesen a 2019-es naptári évben adódó 3 756 226 segítségnyújtáson alapul – írja a vezess.hu.

113 autóból 18-at sorolt a megbízhatatlan és 37-et a megbízható kategóriába a legnagyobb német autóklub, egyben Európa legnagyobb taglétszámú civil szervezete.

A városi miniknél a Toyota Aygo áll az élen, sereghajtó a Daimler és a Renault közös fejlesztésének tekinthető Smart Forfour és a FIAT 500. Előbbinél a lemerülő akkumulátor és az önindító a fő probléma, az 500-ban az akku mellett a váltórudazat is hibaforrás a német autóklub tapasztalatai szerint.

A kisautóknál a megbízhatók közé sorolt típusok: Audi A1, Citroën C3, FIAT Punto, Honda Jazz, Mazda CX-3, MINI, Mitsubishi Space Star, Peugeot 2008, Renault Captur, Suzuki Vitara, Toyota Yaris. Ugyanakkor a Hyundai i20-at a legrosszabb autók közé sorolja az ADAC.

Az alsó középkategóriában a német prémiummárkák kompakt autói állnak az élen, hátulra pedig egy japán és egy dél-koreai autó szorul: Nissan Qashqai szinte kizárólag az akkumulátorral keserítette meg a tulajok életét, a Kia Cee’d 2011-es évjárata viszont több különféle hibával.

A családi autók között igazán jó eredményt A4-es, A5-ös és Q5-ös Audik illetve 3-as, 4-es és X3-as BMW-k értek el, de az idősebb daraboknál már emelkedik a hibagyakoriság. A Ford S-Max, a SEAT Alhambra és a Volkswagen Sharan tulajdonosainak átlagon felüli gyakorisággal kellett kihívniuk a segélyszolgálatot.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×