eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: pixabay

Michelin-csillagos séf főz a frontvonalban dolgozó orvosokra és ápolókra Berlinben

"Hősökre főzünk - ez a mottó azt jelenti, hogy olyan embereknek, akik a foglalkozásuk miatt nem dolgozhatnak otthonról" - mondta el Max Strohe, a Tulus Lotrek étterem főszakácsa és társtulajdonosa.

Németországban annak érdekében, hogy lelassítsák a járvány terjedését, március közepén bezártak az éttermek, edzőtermek és a legtöbb üzlet is. Strohe és munkatársai a koronavírus-járvány betegeit gyógyító több száz orvosra, ápolóra, akik a berlini Zsidó Kórházban dolgoznak, valamint rendőrökre és tűzoltókra főz.

A kórház szóvivője, Jessica Maass elmondta, hogy a közösségi médiában figyelt fel a Tulus Lotrek mottójára: "hősökre főzünk", és írt nekik egy emailt azzal, hogy náluk aztán tényleg sok hős dolgozik.

Az étterem már másnap válaszolt, és csak annyit kérdeztek, hogy hány adag ételt küldjenek. "A következő napon 400 adag nagyszerű fogás érkezett hozzánk" - idézte fel Maass. A koszttal a kórház ápolóinak vezetőhelyettese is nagyon elégedett: "Ez aztán tényleg nagyon finom étel - Michelin-csillagos fogások! Végre valami jó" - mondta.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×