eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Nyitókép: pixabay

Michelin-csillagos séf főz a frontvonalban dolgozó orvosokra és ápolókra Berlinben

"Hősökre főzünk - ez a mottó azt jelenti, hogy olyan embereknek, akik a foglalkozásuk miatt nem dolgozhatnak otthonról" - mondta el Max Strohe, a Tulus Lotrek étterem főszakácsa és társtulajdonosa.

Németországban annak érdekében, hogy lelassítsák a járvány terjedését, március közepén bezártak az éttermek, edzőtermek és a legtöbb üzlet is. Strohe és munkatársai a koronavírus-járvány betegeit gyógyító több száz orvosra, ápolóra, akik a berlini Zsidó Kórházban dolgoznak, valamint rendőrökre és tűzoltókra főz.

A kórház szóvivője, Jessica Maass elmondta, hogy a közösségi médiában figyelt fel a Tulus Lotrek mottójára: "hősökre főzünk", és írt nekik egy emailt azzal, hogy náluk aztán tényleg sok hős dolgozik.

Az étterem már másnap válaszolt, és csak annyit kérdeztek, hogy hány adag ételt küldjenek. "A következő napon 400 adag nagyszerű fogás érkezett hozzánk" - idézte fel Maass. A koszttal a kórház ápolóinak vezetőhelyettese is nagyon elégedett: "Ez aztán tényleg nagyon finom étel - Michelin-csillagos fogások! Végre valami jó" - mondta.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×