eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A pécsi álletkert új, Nikoláj nevű hatéves barna medvéje (Ursus arctos) 2016. október 20-án.
Nyitókép: Sóki Tamás

Ideges medve támadt egy vadászra

Medve támadt egy vadászra a szlovákiai Sztrázsó-hegységben, az 54 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a vadállat a lábát marcangolta össze - közölte Demény polgármestere a TASR szlovák hírügynökséggel.

Két vadász kutyájával a Nyugati-Kárpátokban elterülő Sztrázsó-hegységben vasárnap egy vaddisznót keresett, amelyet korábban meglőttek. Úgy döntöttek, hogy kettéválnak. Egyikükre támadt rá a bozótosból hirtelen felbukkant medve.

"Összemarcangolta a vadász lábát. Társa meghallotta a férfi kiáltozását, és sikerült visszavonszolni őt az útra, segítséget hívni" - mondta a polgármester.

Bár a vadásznak volt fegyvere, képtelen volt megvédeni magát a medve váratlan támadásától

- tette hozzá.

A polgármester szerint a medve agresszív viselkedése a térség szokatlanul meleg időjárásával magyarázható. A hegyeket ilyenkor már általában hó borítja. A medvék idegesek, mivel ilyen meleg időben nem képesek megkezdeni téli álmukat - magyarázta.

"Vadásztársaságunk szombatra közös vaddisznóvadászatot tervezetett, de biztonsági okokból lemondtuk" - közölte a polgármester.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×