eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Pahoa, 2018. május 4.Izzó magma látható a megszilárdult kőzetréteg repedésén át a Kilauea tűzhányó lejtőjén, a Hawaii-szigeti Pahoa város közelében 2018. május 2-án, miután 5-ös erősségű földrengés rázta meg a csendes-óceáni szigetet. A földmozgás nyomán részlegesen beomlott a kürtő és új repedések keletkeztek a vulkán oldalában, amelyekből vízgőz és láva került a felszínre. A hatóságok figyelmeztetést adtak ki a térség lakott Leilani körzetében. (MTI/EPA/Bruce Omori)
Nyitókép: BRUCE OMORI

Recsegett-ropogott a föld a laoszi-thaiföldi határon - 6,1

Csak kevéssel a föld felszíne alatt volt a földrengés epicentruma.

Erős, 6,1-es fokozatú földrengés volt Laosz és Thaiföld határtérségében csütörtök reggel. Áldozatokról vagy károkról nem szólnak az első jelentések.

A földmozgás kis mélységből pattant ki, de érezni lehetett az onnan 700 kilométerre található thai fővárosban, Bangkokban is, ahol éppen Ferenc pápa látogatását fogadják. A katolikus egyházfő szerdán érkezett az országba.

A rengést Hanoiban, a vietnami fővárosban is érezték a lakosok.

A 6,1-es fokozatú földmozgást három órával korábban egy 5,7-es előzte meg ugyanabban a térségben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×